Activiteit: Proeven van mindfulness – voor ouder & kind

Feb
24

lessenreeks - proeven van mindfulness - voor ouder & kind

Op zondagochtend van 10u tot 11u30 : voor ouder & kind:
Maak kennis met mindfulness!
Leer hoe jij je kind en jezelf in het dagelijks leven kunt helpen om gelukkiger, aardiger en socialer te zijn en om te gaan met stress.

5 delige lessenreeks

24 februari &
3 maart &
10 maart &
17 maart &
24 maart 2013 (tussen krokus-en paasvakantie)

60 euro (voor ouder & kind samen voor lessenreeks)

door Vicky Leynaert

Graag inschrijven via info@nupuur.be
LESSENREEKS PROEVEN VAN MINDFULNESS VOOR EN MET JE KIND

MINDFULNESS
Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die mensen helpt om beter om te gaan met stress, piekeren, slapeloosheid, depressie, pijn,… Door aandacht te geven aan het hier en nu leren mensen zich beter bewust worden van gedachten, emoties en lichaam.
Mindfulness combineert hiervoor  eeuwenoude oosters wijsheid met westerse psychologie.

VOOR JE KIND
Stress treft niet alleen volwassenen, maar ook kinderen: schooltaken, verschillende hobby’s, prestaties en gedrag die vergeleken worden met die van klasgenootjes of broers of zussen, pesten, overprikkeling door multimedia…. Dit alles leidt er soms toe dat een kind niet gewoon kind kan zijn. Mindfulness kan een weg zijn om je kind te helpen gewoon zichzelf te zijn. Mindfulness kan je helpen om je kinderen te ondersteunen in hun groei en opvoeding.

MET JE KIND
De beste manier om je kind iets te leren is om door te geven wat je zelf kent, voelt en doet en waar je zelf tijd en aandacht aan besteedt.
Je eigen ritme en dat van je kind ervaren: samen groeien! Samen leren surfen op de golven die nieuwe uitdagingen elke dag opnieuw in ons leven teweeg brengen!
Samen  kwali”tijd”  beleven! Samen met je kind op ontdekking gaan in de fascinerende wereld van gedachten, beelden, geluiden en gevoelens. Een avontuur vol intense ervaringen! 

PROEVEN VAN
Deze lessenreeks wil een kennismaking zijn en vraagt geen uitgebreide oefening thuis, enkel openheid voor het experiment: kijken, horen,  proeven, ruiken en het moment voelen.
We houden het eenvoudig  en vergeten vooral niet om plezier te maken!

LESSENREEKS
In de lessenreeks ligt de nadruk op bewust aandacht geven aan je eigen gedachten en gevoelens, maar ook aan elkaar.
Via speelse oefeningen, spelletjes, liedjes en verhalen leren we technieken om de aandacht te richten en tot rust te komen.
We gebruiken de aangeboren leergierigheid van kinderen om hen beter te leren begrijpen wat er in, met en om hen heen gebeurt.

Tips en trics om:

–          gebeurtenissen leergierig en met een open geest tegemoet te treden

–          tot rust te komen wanneer je boos of overstuur bent

–          te concentreren en geen gehoor te geven aan afleidingen

–          helder en objectief te kijken naar wat er in, met om jou heen en met andere mensen in de omgeving   gebeurt

–          compassie en goede sociale kwaliteiten te ontwikkelen, zoals: geduld, nederigheid; anderen hun geluk en voorspoed gunnen, vrijgevigheid; ijver en gelijkmoedigheid

vriendelijk te zijn en in harmonie