Deprecated: Creation of dynamic property Facebook_Loader::$plugin_directory is deprecated in /var/www/vhosts/nupuur.be/httpdocs/wp-content/plugins/facebook/facebook.php on line 182
Reportage koppen – vzw nu puur

Reportage koppen

[vimeo]https://vimeo.com/48232475[/vimeo]

AFKICKEN VOOR 25.000 EURO

25.000 euro en meer om af te kicken van drugs en andere verslavingen. Solutions, een peperdure ontwenningskliniek naar Amerikaans model, komt binnenkort ook naar België. Koppen mocht de zogenaamde rehab voor de rijken al filmen bij Solutions in Nederland, waar heel wat Vlaamse verslaafden nu naar toe gaan. Marjan bijvoorbeeld, 35 en een succesvolle zakenvrouw uit Brugge. Vijftien jaar lang was ze zwaar verslaafd aan alcohol en drugs. “Op een bepaald moment was het zo erg dat ik alleen met een lijn speed en een glas Ricard mijn kinderen naar school kon brengen. Die verslaving is geëscaleerd tot dertig gram speed per week en twee flessen per dag.”

Don Schothorst is de oprichter van Solutions: “Een verslaafde bankdirecteur kan je niet tussen kanslozen zetten. Die wil een intensievere en discretere behandeling.” De kliniek behandelt vooral zakenlui, politici, artsen en hoogleraren. Mensen in topfuncties die onder zware druk verslaafd raken aan drank, drugs, seks of gokken. Een verslaafde kickt eerst 28 dagen af in een privékliniek en krijgt daarna een intensief nazorgtraject van minimaal drie maanden. Sinds begin dit jaar kan die nazorg ook al in een prachtig herenhuis in Antwerpen.

Karina (48) uit Brussel heeft de duizenden euro’s ervoor over. Ze kickt op dit moment in Nederland af van haar drankverslaving, en daarna krijgt ze twee keer per week therapie bij Solutions in Antwerpen. “Ik was radeloos, ik had al drie opnames achter de rug in België. Nu moest het gebeuren anders was ik mijn gezin kwijt.” Solutions behandelt niet alleen de verslaafden zelf: “Een groot verschil met de verslavingszorg in België is dat er hier wel feedback is naar de familie. Mijn kinderen schrijven brieven tijdens hun therapie, die ik dan krijg. Heel confronterend. Maar vanaf nu kan het alleen maar beter.”

http://www.een.be/programmas/koppen

In de vzw nu puur pogen we op een integere wijze het prijskaartje in te vullen.

Terug naar in de media

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *