Deprecated: Creation of dynamic property Facebook_Loader::$plugin_directory is deprecated in /var/www/vhosts/nupuur.be/httpdocs/wp-content/plugins/facebook/facebook.php on line 182
Telefacts – vrouwen aan de drank – vzw nu puur

Telefacts – vrouwen aan de drank

[vimeo]https://vimeo.com/48232474[/vimeo]

Dinsdag 5 juni – Alcoholmisbruik is decennialang een mannenzaak geweest, maar het probleem is bij vrouwen nog steeds onderkend. Toch zien hulpverleners, preventiewerkers en afkickcentra het probleem steeds groter worden. Vooral bij hoogopgeleide vrouwen is er sprake van een toename van 50% in de laatste 10 jaar.

Telefacts brengt het verhaal van Marjan, 39 en moeder van 3 kinderen. Marjan is een kind van welstellende middenstanders. Ze had een zorgeloze jeugd, zonder geld- of andere problemen.

“Het begon met één glas wijn tijdens de lunch en eindigde met anderhalve liter sterke drank per dag”, vertelt Marjan.  10 jaar lang geraakte ze meer en meer verslaafd aan de drank en drugs. “ ’s Morgens stonden mijn twee oudste kinderen op en gingen ze naar school. Als ik rond half elf ’s morgens uit mijn bed kwam, dronk ik eerst een glas, ik nam een lijn en dan ging ik naar beneden. Mijn jongste zoontje -toen 3- zat met zijn papje al een hele morgen in de zetel. Ik zette me ernaast en dronk nog meer”, vertelt Marjan.

Marjan ging zichzelf en haar gezin steeds meer verwaarlozen, loog tegen alles en iedereen en verschillende opnames in een ontwenningskliniek haalden niks uit. “Ik zei tegen mijn kinderen dat ik echt wel van hen hield. Als ze me dan vroegen: Maar mama, waarom stop je dan niet met drinken?, dan kon ik niet antwoorden …”.

4 jaar terug nam Marjan dan de beslissing om haar probleem echt aan te pakken. Via Solutions, een Nederlands privébedrijf gespecialiseerd in verslavingsaanpak, kwam ze terecht in een Zuid-Afrikaans afkickresort.“Op weg naar de luchthaven dronk ik mijn laatste slok en snoof ik mijn laatste lijn speed”, vertelt Marjan. “Bij aankomst in Zuid-Afrika werd ik eerst van onder tot boven gefouilleerd om te kijken of ik niks meer bij me had. Daarna begon het afkickproces … 3 maanden lang. Ze hebben opnieuw een andere mens van mij moeten maken”. Het programma kostte 33.000 euro, maar vandaag is Marjan nog altijd clean.“Als ik door de supermarkt loop, langs de sectie met de alcoholische dranken, moet ik mijn verstand op nul  zetten en doorlopen. Met een alcoholverslaving ben je nooit klaar.”, aldus Marjan.

In Telefacts vertelt Marjan openlijk haar levensverhaal.

http://vtm.be/telefacts/vrouwen-aan-de-drank

In de vzw nu puur pogen we op een integere wijze het prijskaartje in te vullen.

Terug naar in de media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *